У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації очікують правового оформлення в Євросоюзі та у Києві рішення про відтермінування до 31 грудня 2015 р. введення тимчасового застосування правил зони вільної торгівлі. Про це йдеться в коментарі департаменту інформації і друку МЗС Росії у зв'язку з ратифікацією Європарламентом і Верховною Радою України Угоди про асоціацію ЄС-Україна.

«Очікуємо правового оформлення в Євросоюзі та у Києві рішення про відтермінування до 31 грудня 2015 р. введення тимчасового застосування правил зони вільної торгівлі. Розраховуємо, що майбутній період буде використаний для юридично зобов'язального врегулювання всіх російських стурбованостей в інтересах збереження двосторонніх економічних відносин шляхом коригування Угоди про асоціацію. У разі порушення досягнутих домовленостей і початку тимчасового застосування тих чи інших положень, які стосуються «глибокої і всеохоплюючої» зони вільної торгівлі, залишаємо за собою право негайного реагування на них згідно з правилами СОТ, СНД та Митного союзу», - йдеться в повідомленні.

Крім того, в МЗС РФ зазначили, що бачать можливість врегулювання «у перспективі всього комплексу проблем навколо України і, в більш широкому плані, у загальноєвропейському масштабі через спільну роботу над будівництвом загального економічного та гуманітарного простору від Атлантики до Тихого океану, поєднання євразійського та європейського інтеграційних процесів, активну спільну роботу Євросоюзу та Митного союзу/Євразійського економічного союзу в інтересах усіх громадян Великої Європи. Це дозволить подолати фундаментальні помилки і небезпечну однобічність нинішньої політики «Східного партнерства» ЄС та однобокість породжених нею Угод про Асоціацію з його «фокусними державами».

Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада України та Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом