Голосування за закони про особливий порядок самоврядування в деяких районах Донбасу та про амністію учасників подій на території Донецької і Луганської областей відбулося згідно із законодавством. Про це заявив голова Верховної Ради України Олександр Турчинов у середу під час брифінгу, повідомляє прес-служба парламенту.

Разом із тим, Турчинов зазначив, що для уникнення спекуляцій довкола цього питання, він офіційно звернувся до СБУ та Генпрокуратури «з тим, щоб вони негайно провели перевірку як роботи системи «Рада» під час відповідних голосувань, так і законності підстав для проведення голосування».

«Ніяких втручань у роботу системи «Рада» не було, всі голосування проведені об'єктивно й відповідають позиції народних депутатів», - підкреслив Турчинов.

Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада ухвалила законопроект «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», а також законопроект «Про недопущення переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької та Луганської областей».

Пізніше деякі депутати заявили, що ці закони голосували з порушенням процедури, із вимкненим табло системи «Рада».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом