Луганська ТЕС (м. Щастя, Луганська обл.), що входить до ТОВ «ДТЕК Східенерго», знеструмлена унаслідок влучання снаряда і пожежі на трансформаторі в місті.

«Внаслідок бойових дій біля міста Щастя о 16.10 кілька снарядів влучили на територію Луганської ТЕС. Один снаряд пошкодив трансформатор. Почалася пожежа, горить трансформаторне масло. Електростанція автоматично вимкнулася», - повідомляє «Інтерфакс-Україна», посилаючись на інформацію прес-служби ДТЕК.

За її даними, вимкнення станції призвело до знеструмлення населених пунктів на півночі Луганської області.

У ДТЕК нагадали, що з липня північ Луганської області забезпечувалася електроенергією виключно з Луганської ТЕС, оскільки внаслідок боїв були пошкоджені високовольтні лінії електропередачі, які зв'язували регіон з енергосистемою України.

«Триває обстріл і висока температура горіння масла не дозволяють членам добровільної пожежної дружини підійти до трансформатора для її гасіння. Також через обстріл не можуть приїхати пожежні підрозділи ДСНС. Крім того, деякі об'єкти станції 4 вересня були заміновані представниками батальйону «Айдар» - можливий вибух. Співробітники станції укриваються у бомбосховищі», - додали в ДТЕК.

Інформації про постраждалих унаслідок обстрілу і пожежі наразі немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

82