Вартість вугілля, що імпортується з ПАР для потреб підконтрольної державі енергогенеруючої компанії «Центренерго», становить $91 за тонну в українському порту, тоді як російське вугілля обійдеться компанії в $80 за тонну, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.

«До кінця цього місяця - початку наступного має бути перше судно з вугіллям (ПАР)», - сказав Продан.

Він уточнив, що партія вугілля на першому судні становитиме близько 87 тис. тонн, а місячні поставки за контрактом з ПАР очікуються на рівні близько 250 тис. тонн.

Міністр додав, що поки південноафриканське вугілля в дорозі, «Центренерго» частково забезпечуватиме свої потреби за рахунок купівлі російського вугілля.

Відповідаючи на запитання журналістів про дії, якщо Росія заборонить постачання вугілля в Україну, Продан сказав, що тоді будуть відкриті інші імпортні напрямки, наприклад, з Австралії, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він ще раз пояснив, що необхідність імпорту вугілля виникла через зупинку відвантаження антрацитових марок вугілля із зони антитерористичної операції та неможливість замінити їх вугіллям інших груп, що з профіцитом видобуваються в Україні або сусідній Польщі, через конструкції котлів на електростанціях.

Як раніше повідомляв ForUm, у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості не виключають можливого збільшення обсягів закупівлі вугілля з ПАР.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31