Губернатор Донецької області Сергій Тарута обговорив у Маріуполі з головами південних міст та районів регіону підготовку до позачергових парламентських виборів і зазначив, що необхідно забезпечити роботу окружкомів на територіях, підконтрольних членам незаконних збройних формувань.

Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної державної адміністрації.

«Ми повинні забезпечити роботу окружних комісій і там, де частина територій, що входять в округ, зайняті НЗФ. Для цього потрібно перенести центр окружкому в безпечне місце і дати можливість проголосувати людям, які проживають на вільних територіях», - сказав Сергій Тарута.

Разом із тим голова обладміністрації підкреслив, що вибори пройдуть на всіх територіях, підконтрольних українській владі.

Окремо глава регіону зупинився на гарантуванні безпеки роботи виборчих комісій, підкресливши, що таке завдання поставлене перед міліцією і батальйонами територіальної оборони.

Як раніше повідомляв ForUm, 25 серпня Президент України Петро Порошенко достроково припинив повноваження Верховної Ради сьомого скликання, призначивши позачергові парламентські вибори на 26 жовтня 2014 року.

14 серпня народні депутати не дійшли згоди щодо внесення змін у виборче законодавство, таким чином, перевибори до Верховної Ради здійснюватимуться згідно з чинним законом про вибори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37