У містах, що перебувають під контролем НЗФ, з вересня зупинилися соціальні виплати, повідомили в Донецькій ОДА.

Пенсіонери Донецька скаржаться, що з вересня перестали отримувати пенсії. Інформацію підтвердили і в прес-службі Донецької облдержадміністрації, повідомляє Корреспондент.net.

«Буквально у вересні було прийнято рішення не виплачувати на окупованих територіях ні соціальні допомоги, ні будь-які бюджетні виплати, у тому числі й зарплати бюджетникам будь-якої серії, тобто комунальникам, медикам, учителям, держслужбовцям. Тому пенсіонери міст Донецьк, Горлівка, Макіївка, Торез, Шахтарськ, Сніжне, як і будь-яке окуповане ДНР місто, на жаль, не будуть отримувати свої виплати», - пояснили в ДонОДА.

Зазначимо, що офіційного розпорядження і рекомендацій пенсіонерам Міністерство соціальної політики не надавало. У прес-службі відомства пояснили, що це пов'язано з окупацією Донецька членами НЗФ.

За інформацією ОДА, єдиним виходом для пенсіонерів є переоформлення пенсії. Для цього необхідно виїхати на територію, підконтрольну владі, наприклад, в Артемівськ, Добропілля або Красноармійськ, і звернутися в Пенсійний фонд. При собі обов'язково потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код та пенсійне посвідчення, а також копії цих документів.

«На місці вони переоформлять свої пенсії і з жовтня будуть пенсії», - повідомили в прес-службі облдержадміністрації.

Зазначимо, що Донецьк перейшов під контроль прихильників ДНР ще навесні, але пенсіонери отримували виплати аж до серпня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191