У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості не виключають можливого збільшення обсягів закупівлі вугілля з ПАР. Про це, як передає кореспондент Forum'у, в коментарі журналістам сказав міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.

«На сьогодні у нас є укладений договір (про постачання - Ред.) близько 1 млн тонн вугілля з території Південноафриканської республіки. Ми плануємо також у разі необхідності збільшити ці обсяги. Але все залежатиме від тієї ситуації, яка у нас буде. Можливо, через деякий час ми матимемо поставки вугілля з наших шахт», - сказав міністр.

Разом із тим він зазначив, що в міністерстві немає даних щодо того, скільки було вивезено вугілля з території України.

«Ви ж знаєте, що українська сторона на сьогодні не контролює певну частину кордону. Тому, скільки вивезли вугілля - у мене такої інформації немає. Але я знаю, що вугілля все ж вивозиться, виходячи з тієї інформації, яку нам надають керівники наших державних шахтних підприємств», - сказав він.

Більшість шахт, які зараз перебувають на неконтрольованих українською стороною територіях, як зазначив міністр, на сьогодні не працюють. За його словами, є частина шахт, які взагалі не можна відновити, а частина просто не працює через те, що ведуться бойові дії і нікуди відвантажувати вугілля.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна закуповує один мільйон тонн вугілля в Африці для забезпечення паливно-енергетичного комплексу (ПЕК).
 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

70