Організацією опалювального сезону на Донбасі займатиметься місцева влада. Про це, як передає кореспондент Forum'у, в коментарі журналістам, відповідаючи на запитання, чи буде опалення в будинках жителів Донбасу цієї зими, сказав міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.

«А куди воно дінеться? Є певний закон, у рамках якого будуть прийматися відповідні (рішення. - Ред.). Місцева влада буде організовувати опалювальний сезон», - заявив Продан.

«Знаєте, сьогодні на всій території України, в тому числі на тій території, де зараз ведуться бойові дії, діють закони України щодо розрахунків за тепло і газ. Якщо не буде відповідних розрахунків за газ, то, звичайно, він буде відключатися. Якщо місцева влада хоче себе вважати місцевою владою, то вона має налагодити там і опалювальний сезон, і відповідним чином розрахунки, для того щоб усе відбулося в рамках законів та нормативних актів, які прийняті в Україні», - заявив міністр енергетики.

Нагадаємо, у вівторок, 16 вересня, Верховна Рада під час закритого засідання підтримала президентські законопроекти «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей» та «Про недопущення переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької та Луганської областей».

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом