Рішення про особливий статус ДНР і ЛНР «відповідає мінським домовленостями» і сприяє мирному врегулюванню конфлікту в Україні. Про це заявила прес-секретар верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Майя Косьянчич.

Вона також наголосила, що ЄС «засуджує всі випадки порушення домовленості про припинення вогню» в Україні, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Нагадаємо, у вівторок, 16 вересня, Верховна Рада під час закритого засідання підтримала президентські законопроекти «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей» та «Про недопущення переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької і Луганської областей». При цьому радник Президента Ігор Гринів заявив, що дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей може бути припинено достроково.

Зазначимо, Сполучені Штати Америки позитивно оцінюють прийнятий учора, 16 вересня, Верховною Радою закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. При цьому прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступив проти легітимізації так званих Донецької та Луганської народних республік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом