Глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський підтримує план імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, ухвалений сьогодні урядом. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив у ході сьогоднішнього засідання Кабінету Міністрів.

Він назвав ратифікацію Угоди про асоціацію історичним моментом.

«Істотно важливо підготувати належну стратегію впровадження реформ. Я вітаю план дій уряду (план імплементації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС - Ред.), який є живим документом, який вимагатиме постійного моніторингу і, який за необхідності потрібно буде адаптувати», - сказав він.

Він зазначив, що Об'єднаний офіс з питань європейської інтеграції, працюючи з міністерствами та відомствами над впровадженням Угоди про асоціацію, може розраховувати на допомогу інституцій ЄС, обмін досвідом і т.д. За його словами, експерти ЄС уже сьогодні активно працюють з українськими партнерами.

«На засіданні Ради асоціації, що очікується, буде зроблена оцінка виконаної роботи й окреслені напрями діяльності на наступні місяці», - резюмував він.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів затвердив план імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

16 вересня Верховна Рада України та Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію Угоди про асоціації України і ЄС.
 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом