Кожен день війни на Донбасі коштує для України 80 мільйонів гривень. Про це в ході засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент Forum'у.

«Можу тільки ще раз підтвердити позицію уряду і мою особисту, що було два варіанти: поганий і дуже поганий. Вибрано - поганий варіант (Закон «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей» - Ред.). В рамках цього ми повинні приймати рішення і якось із цим жити», - сказав він.

Прем'єр-міністр акцентував, що в першу чергу Україні зараз потрібен мир.

«Мир потрібен країні, мир потрібен українцям. Дуже дорого нам коштує війна: те, що безцінне - це людське життя. Дуже багато українців, які йшли захищати країну, загинули від російських бандитів, загинуло багато мирних жителів», - зазначив він.

Разом з тим, Яценюк додав, що кожен день війни на Донбасі для держави обходиться у 80 млн грн.

Як повідомляв ForUm, 16 вересня Верховна Рада України в ході закритого засідання підтримала президентські законопроекти «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей» та «Про недопущення переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької і Луганської областей».

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом