Кабінет Міністрів України зберіг виплату грошової винагороди в розміні 100% від зарплати учасникам антитерористичної операції, які знаходяться на стаціонарному лікуванні з пораненнями. Про це йдеться в постанові уряду № 417 від 10 вересня 2014 року.

Так, Кабмін вніс доповнення до п. 2 постанови Кабінету Міністрів України від 4 червня 2014 р. № 158 наступного змісту: «Виплата винагороди здійснюється також під час перебування на стаціонарному лікуванні у закладах охорони здоров'я у зв'язку з пораненнями (контузіями, травмами, каліцтвами), отриманими під час участі у зазначених операціях та заходах», повідомляє «РБК-Україна».

Згідно з цією постановою за безпосередню участь в антитерористичних операціях, забезпечення правопорядку на державному кордоні, відбиття збройного нападу на охоронювані об'єкти військовослужбовцями, звільнення цих об'єктів у разі захоплення або спроби насильного заволодіння зброєю, бойовою та іншою технікою - військовослужбовцям, у тому числі строкової військової служби, особам рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, водіям автотранспортних засобів Національної гвардії, Державної прикордонної служби починаючи з 1 травня 2014 р. виплачується винагорода в розмірі 100% місячного грошового забезпечення і заробітної плати, але не менше 3 тис. грн у розрахунку на місяць.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168