У Луганську енергетики поетапно підключають трансформаторні підстанції, в результаті чого у багатьох житлових будинках з'явилося світло.

Про це повідомляє прес-служба Луганської міської ради з посиланням на оперативну інформацію станом на 17 вересня керівників комунальних підприємств, директорів департаментів та начальників відділів міськради.

Згідно з повідомленням електрику відновили в основному в східних кварталах і центральних районах міста. Роботи з відновлення енергопостачання міста ведуться в цілодобовому режимі.

Водночас КП «Луганськвода» спрямувала всі свої основні ресурси на ліквідацію поривів на Петровському і Айдарському водоводах, для того щоб при подачі електроенергії насосні станції змогли забезпечити повноцінну подачу води не лише на стратегічні об'єкти, але і в житлові будинки луганчан.

Разом з тим КП «Луганський центр утилізації відходів» з відкриттям дороги на Олександрівський полігон ТПВ поступово входить у нормальний ритм роботи.

«Сьогодні по місту працює 18 сміттєзбиральних машин і три самоскиди для забезпечення своєчасного вивезення сміття, ліквідації стихійних сміттєзвалищ і проблемних ділянок у приватному секторі», - йдеться в повідомленні.

Все ще тривають роботи з відновлення зовнішнього освітлення міста. Крім цього, як зазначили в прес-службі міськради, здійснюється прибирання доріг, зокрема усунення завалів і згорілої техніки за напрямом на Новосвітлівку і аеропорт. Також у місті косять траву на газонах, прибирають зламані гілки і спилюють аварійні дерева.

Крім ліквідації наслідків військового протистояння комунальні служби міста ведуть планову роботу з підготовки Луганська до чергового опалювального сезону. Так, МКП «Теплокомуненерго» за минулі два тижні ліквідувало 50 поривів на теплових мережах, йде обстеження комунікацій і котелень, а також їх підключення до енергопостачання.

Зі свого боку комунальники готують житлові будинки до подачі тепла та енергоресурсів. На сьогоднішній день вже розблендовано 800 багатоквартирних будинків, розпочаті роботи з ремонту пошкоджених снарядами покрівель.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом