Кабінет Міністрів затвердив план імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Як передає кореспондент Forum'у, у ході сьогоднішнього засідання Кабміну члени уряду одноголосно підтримали це рішення.

«Ми поставили дуже амбітні терміни - до 2017 року Угода має бути повністю імплементована. Чому такі стислі терміни? Тому що для нас надзвичайно важливо виконати Угоду, адаптувати українське законодавство до європейських стандартів. Показати, що Україна відповідає правилам ЄС. Що ми провели дійсно європейські реформи. Що ми провели ті зміни, які роблять Україну європейською державою. Не на папері, а в реальності», - сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

За його словами, чим швидше ЄС побачить, що Україна насправді виконала Угоду, тим швидше у нас є шанс подати заявку на вступ в ЄС».

Як раніше повідомляв ForUm, 16 вересня Верховна Рада України і Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію Угоди про асоціації України і ЄС.

Україна і Євросоюз підписали політичну частину Угоди про асоціацію 21 березня 2014 року, відклавши підписання його економічної частини, яка містить положення про створення зони вільної торгівлі, до тих пір, коли в Україні буде обраний новий Президент.

Після обрання Президентом України Петро Порошенко 27 червня підписав Угоду про асоціацію з ЄС у повному обсязі.

12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС і РФ була досягнута домовленість про відстрочення до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом