Сполучені Штати Америки закликають Російську Федерацію відповісти на мирні ініціативи України, парламент якої в понеділок, 16 вересня, прийняв закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. Про це заявила представник Державного департаменту США Марі Гарф на брифінгу у Вашингтоні, повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства.

«Ми закликаємо Росію і членів НЗФ, яких вона підтримує, відповісти на це і почати повне втілення в життя 12 пунктів, досягнутих (у Мінську 5 вересня - Ред.) домовленостей про припинення бойових дій», - йдеться в документі, повідомляє «УНІАН».

Гарф зазначила, що Росія повинна припинити свою незаконну військову інтервенцію в Україну, вивести своїх військовослужбовців та озброєння і відвести їх від українських кордонів, припинити підтримувати членів НЗФ і погодитися ухвалити заходи, які дозволять ефективно контролювати ситуацію на українсько-російському кордоні.

«Шлях відкритий для миру, але тепер це залежить від Росії і членів НЗФ, чи дотримуватимуться вони домовленостей про припинення вогню і поважатимуть український суверенітет і територіальну цілісність», - заявила представник Держдепу.

Гарф зазначила, що Київ ухваленням законів про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей продемонстрував своє бажання врегулювати конфлікт мирним шляхом.

Нагадаємо, у вівторок, 16 вересня, Верховна Рада в ході закритого засідання підтримала президентські законопроекти «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей» та «Про недопущення переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької і Луганської областей».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом