Сполучені Штати Америки позитивно оцінюють прийнятий учора, 16 вересня, Верховною Радою закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. Про це заявила представник Державного департаменту США Марі Гарф на брифінгу у Вашингтоні, повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства.

«Українці зробили те, що вони обіцяли (...) Ми не бачили такого ж з боку Росії, і це повинно статися», - сказала вона, коментуючи прийнятий закон, повідомляє «УНІАН».

Гарф зазначила, що підготовлений Києвом закон дозволяє використовувати російську мову як офіційну в деяких районах Донбасу, передбачає фінансування проектів з розвитку в Донецькій і Луганській областях, дає регіонам право формувати власні правоохоронні структури і передбачає «обмежену» амністію для тих, хто брав участь в протистоянні з українською владою з квітня цього року.

«Ці всі кроки відповідають духові домовленостей в Мінську, але ми вважаємо, що вони є справжнім ключем для вирішення конфлікту», - сказала Гарф.

Нагадаємо, у вівторок, 16 вересня, Верховна Рада в ході закритого засідання підтримала президентські законопроекти «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей» та «Про недопущення переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької і Луганської областей».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом