Основний акціонер і голова ради директорів одного з найбільших російських холдингів АФК «Система» Володимир Євтушенков, що входить в список найбагатших бізнесменів Росії, звинувачується у відмиванні грошей і поміщений під домашній арешт. Про це повідомив у вівторок, 16 вересня, офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін, передає РІА «Новости».

Головне слідче управління СК РФ розслідує кримінальну справу за фактом розкрадання акцій башкирських паливно-енергетичних підприємств та їх легалізації.

«У слідства є достатні підстави вважати, що до легалізації (відмивання) майна, здобутого злочинним шляхом, причетний голова ради директорів ВАТ АФК «Система» Володимир Євтушенков», - сказав Маркін.

За клопотанням слідства суд помістив Євтушенкова під домашній арешт. Олігарх залишиться під арештом в Підмосков'ї до 16 листопада. У захисту є три дні на оскарження рішення про арешт. Розслідування триває.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що шукати в цій справі політику абсурдно. Відповідаючи на питання про політичне підґрунтя справи і спроби деяких експертів провести паралелі зі справою ЮКОС, Пєсков заявив: «Абсолютно неправильно і абсурдно намагатися пофарбувати цю історію в який-небудь політичний колір».

Євтушенков - один з найбільших бізнесменів Росії, в 2014 році він зайняв 15-е місце в рейтингу 200 найбагатших бізнесменів Росії за версією Forbes. Видання оцінює його статки в 9 мільярдів доларів. Євтушенков володіє 64,18% акцій заснованої ним Система, що володіє активами в різних галузях. Найбільші активи в телекомунікаційному секторі (МТС) та нафтовому (Башнефть).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом