Дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей може бути припинено достроково.

Про це, як повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави, заявив радник Президента Ігор Гринів в ефірі одного з телеканалів.

«Він повністю втрачає свою дію через три роки. Він може закінчитися і через півроку, коли буде наведений лад. Він може закінчитися через рік», - констатував він.

На зауваження про фінансування певних потреб цих територій з державного бюджету, їх відновлення, Гринів зазначив: «Визнаємо, що це наша земля і наша територія, і наші люди, і ми будемо їм допомагати і будемо відновлювати ці території».

За словами радника Президента, мирні ініціативи з урегулювання ситуації на Донбасі підтримує переважна більшість українців - згідно з останніми опитуваннями, 77,7% респондентів. «Майже 80% населення, і з цим треба рахуватися! Якщо люди розуміють, що іншого шляху насправді немає, і що війна це не найкращий вихід із ситуації», - сказав Гринів.

Нагадаємо, у вівторок, 16 вересня, Верховна Рада в ході закритого засідання підтримала президентські законопроекти «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей» та «Про недопущення переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької і Луганської областей».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом