Міністерство закордонних справ України прогнозує початок повного застосування Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом через 1-3 роки. Про це в ході брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Згідно з положеннями угоди про асоціацію з ЄС, вступ її в силу відбувається у два етапи: тимчасове і повне застосування. Повне застосування розпочнеться лише після завершення ратифікації угоди всіма 28 державами-членами ЄС. Існуючий досвід ратифікації аналогічних угод дає підстави вважати, що процедура може завершитися протягом 1-3 років», - заявив Перебийніс, повідомляє «РБК-Україна».

Як раніше повідомляв ForUm, Верховна Рада ратифікувала Угоду про асоціацію з ЄС.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію Угоди про асоціації України і ЄС.

Нагадаємо, Україна і Євросоюз підписали політичну частину Угоди про асоціацію 21 березня 2014 року, відклавши підписання її економічної частини, яка містить положення про створення зони вільної торгівлі, до тих пір, коли в Україні буде обраний новий Президент.

Після обрання Президентом України Петро Порошенко 27 червня підписав Угоду про асоціацію з ЄС у повному обсязі.

12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС і РФ була досягнута домовленість про відстрочення до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

Єврокомісар з питань розширення і європейської політики добросусідства Штефан Фюле запевнив, що, незважаючи на продовження режиму автономних торгових преференцій для українських експортерів до кінця 2015 року, Угоду про асоціацію між Україною і ЄС не буде змінено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

64