Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що Північноатлантичний альянс не визнає вибори, що відбулися 14 вересня в Криму.

«НАТО не визнає вибори в Автономній Республіці Крим, що пройшли 14 вересня», - сказано в заяві глави Альянсу, поширеному в Брюсселі у вівторок.

«Ми, як і раніше, засуджуємо незаконну і невиправдану анексію Росією Криму та подальшу навмисну дестабілізацію в Східній Україні в порушення норм міжнародного права», - йдеться в заяві.

Генсек Альянсу закликав Росію скасувати рішення про приєднання Криму, що НАТО не визнає і не буде визнавати, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми єдині в нашій підтримці суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів», - підкреслив Расмуссен.

Раніше ForUm повідомляв, що ЄС не визнає легітимність виборів у Криму. Німеччина і США також заявили, що не визнають вибори в Криму.

Як вже повідомлялося, 14 вересня в Криму пройшли вибори до парламенту. Зазначимо, що на півострові дві російські партії подолали 5-відсотковий бар'єр і отримали мандати у Державному раді першого скликання за підсумками підрахунку 54,57% бюлетенів. Зокрема, «Єдина Росія» набирає 71,4% голосів, або 268 тисяч 794 виборці, і ЛДПР - понад 8%, або 30 тисяч 812 виборців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом