До наступної Верховної Ради можуть пройти дві ідеологічні політичні сили - Компартія України та ВО «Свобода».

Про це у ході прес-конференції в ІА «Главком» заявили політичні експерти Андрій Золотарьов і Володимир Фесенко, повідомляє «Голос».

Зокрема, А. Золотарьов, говорячи про шанси Компартії пройти в парламент, зазначив, що все залежатиме від того, наскільки комуністи зможуть мобілізувати свій електорат.

«Якщо це вдасться, то партія, безумовно, пройде у Верховну Раду», - вважає він.

Всупереч розхожим думкам про те, що у виграші від неучасті у виборах Партії регіонів буде, насамперед, «Сильна Україна», на думку експерта, бонус від цього може отримати саме Компартія, оскільки лідер «Сильної України» Сергій Тігіпко ототожнюється з украй непопулярною пенсійною реформою.

«І це може виявитися серйозною перешкодою для можливого перехоплення електорату Партії регіонів», - додав А. Золотарьов.

Володимир Фесенко, у свою чергу, підкреслив, що рівні шанси пройти у Верховну Раду мають як Компартія України, так і «Свобода».

«У Верховній Раді можуть бути представлені дві ідеологічні політичні сили - Компартія і «Свобода», - сказав експерт.

За словами А. Золотарьова, у КПУ є достатній електоральний резерв для того, щоб подолати 5-відсотковий бар'єр, а всі заяви про те, що комуністи у Верховну Раду не проходять - це радше політична програмуюча маніпуляція, оскільки електорат партії нікуди не зник.

Те, що у КПУ є всі шанси подолати 5-відсотковий прохідний бар'єр у Верховну Раду, підтверджують й останні соціологічні опитування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом