У Сімферополі на вулиці Шмідта озброєні люди оточили будівлю Меджлісу кримськотатарського народу.

Будівлю по периметру оточили шестеро осіб у масках, у військовій формі та з автоматами, а також співробітники поліції - до десяти осіб, передає Крим.Реалії.

На запитання, хто вони і для чого оточили Меджліс, люди у формі відповідати не захотіли, заявивши, що «вони не уповноважені говорити».

За даними видання, у приміщенні проводяться слідчі дії, нікого не впускають і не випускають. Обшуки проводяться в редакції кримськотатарської газети «Авдет», яка розташовується в будівлі Меджлісу. Редактора видання всередині немає, обшук проводять без його участі.

Раніше вранці 16 вересня був проведений обшук у квартирі члена Меджлісу кримськотатарського народу Ескендера Барієва, у якого вилучили комп'ютерну техніку.

15 вересня було скоєно напад на будівлю Меджлісу кримськотатарського народу.

Троє невідомих, чиї обличчя були закриті масками, прибули до будівлі Меджлісу, двоє чоловіків відразу стали до вхідних дверей, блокуючи вихід із будівлі, в руках одного з них був пістолет. Третій чоловік швидко піднявся газовою трубою до прапора України, який був встановлений на фасаді будівлі, і зірвав його.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22