Запровадження санкцій не вплине на дії Росії щодо Києва. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков.

«Санкції або їх відсутність жодним чином не впливають на те, як ми діяли і діятимемо у відносинах з Києвом, що ми пропонуємо, з чого виходимо в інтересах стабілізації обстановки на південному сході і запуску такого необхідного для України внутрішньоукраїнського політичного процесу», - йдеться в повідомленні.

При цьому в МЗС РФ зазначили, що односторонні санкції РФ вважає незаконними і сприймає їх як виклик.

«Вважаємо односторонні санкції, застосовувані в екстериторіальному порядку, незаконними, такими, що суперечать міжнародному праву. І домовлятися на якійсь основі з цих питань сенсу немає. Ми цього робити не будемо. Але будь-який сплеск з боку США у цій сфері - чи то власні рішення з американського боку або намагання підтягти інших членів міжнародного співтовариства під ранжир, встановлений Вашингтоном, - усе це сприймається нами як виклик і, звичайно ж, зміцнює нашу впевненість у власній правоті. Твердість і послідовність нашого курсу не підлягають сумніву», - додали в прес-службі МЗС.

Нагадаємо, Євросоюз ввів заборону на організацію боргового фінансування для трьох найбільших оборонних концернів Росії - «Уралвагонзаводу», «Оборонпрому» та Об'єднаної авіабудівної корпорації (ОАК). Також США застосували санкції проти Росії, включивши туди «Сбербанк» Росії, компанії «Газпром», «Лукойл», «Сургутнефтегаз», «Транснефть», «Газпром нефть», а також п'ять оборонних і високотехнологічних держкорпорацій.

Як повідомляв ForUm, Україна планує запровадити санкції проти РФ у жовтні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29