Сьогодні, 16 вересня, у Нью-Йорку відкривається 69-та сесія Генеральної Асамблеї ООН. Щорічні загальні дебати розпочнуться 24 вересня і триватимуть до 1 жовтня, повідомляє інформцентр ООН.

За усталеною традицією, першими 24 вересня з трибуни Генасамблеї виступлять президенти Бразилії і США. Перед початком загальних дебатів Генеральний секретар ООН представить державам-членам ООН свою щорічну доповідь про роботу Організації.

Після президента США Барака Обами до учасників загальнополітичної дискусії звернеться президент Уганди. В цей же день перед делегатами виступлять глави держав Іспанії, Чилі, Республіки Кореї, Катару, Вірменії, Ліберії, Франції, Аргентини, Фінляндії, Туреччини та Естонії, а також глави урядів Великобританії, Данії та Австралії.

Згідно з попереднім списком виступаючих, на першу половину дня 25 вересня заплановані виступи президентів Ірану, Словаччини, України, Єгипту, Хорватії, Швеції та Італії.

Делегація Росії буде представлена на рівні міністра закордонних справ. Його виступ заплановано на першу половину дня в суботу, 27 вересня, відзначається в повідомленні.

Напередодні загальнополітичної дискусії 23 вересня пройде саміт з клімату. 115 делегацій повідомили про участь у ньому на рівні глав держав і урядів.

На 22-23 вересня запланована Всесвітня конференція щодо корінних народів.

Передбачається, що глави держав і урядів зберуться у щойно відремонтованому залі Генасамблеї, який у попередні два роки був закритий на реконструкцію.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко виступить на 69-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52