Банк Росії припинив з 16 вересня 2014 року діяльність на території Криму та Севастополя відокремлених структурних підрозділів публічних акціонерних товариств «Юнекс Банк» і «Легбанк» (г. Київ, Україна).

Як повідомляє прес-служба ЦБ, таке рішення прийнято у зв'язку з невиконанням цими банками зобов'язань перед кредиторами (вкладниками).

Припинення діяльності відокремлених структурних підрозділів зазначених кредитних установ означає заборону здійснення ними на території Криму і Севастополя банківських та інших операцій, за винятком операцій, пов'язаних з передачею активів і зобов'язань.

«Прийняття Банком Росії рішення про припинення діяльності в Криму та Севастополі структурних підрозділів «Юнекс Банку» і «Легбанку» є підставою для набуття автономною некомерційною організацією «Фонд захисту вкладників» прав за внесками і здійснення компенсаційних виплат», - пояснили в прес-службі.

Як заявили в ЦБ РФ, рішення про припинення діяльності підрозділів українських банків «продиктоване виключно завданнями захисту інтересів вкладників і клієнтів, законні права яких порушені, в тому числі внаслідок фактичної зупинки роботи підрозділів цих банків у Криму і Севастополі, а також відсутності перспектив відновлення ними діяльності. Черех зазначені обставини іншої можливості забезпечити ефективний захист прав вкладників і клієнтів цих банків, які проживають (здійснюють господарську діяльність) на зазначених територіях, крім припинення діяльності підрозділів банків, не було».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38
Теги