Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради законопроекти щодо запровадження особливого статусу для деяких районів Луганської і Донецької областей та амністії для учасників подій у цьому регіоні. Відповідна інформація оприлюднена на офіційному сайті ВР.

Так, у ВР зареєстровано проект закону № 5081 про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей та проект закону № 5082 про недопущення переслідування і покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей.

Варто зазначити, що текстів документів на сайті Ради немає.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко пропонує ввести особливий статус для деяких районів Луганської та Донецької областей терміном на три роки.

Також, за його словами, під амністію не підпадають злочинці, які скоїли злочин за статтями Кримінального Кодексу за умисне вбивство, тероризм, замах на життя державного діяча, працівника правоохоронних органів, судді, зґвалтування, мародерство, наругу над загиблими, над пам'ятниками.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом