Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що змін чинного двостороннього торговельного режиму між Україною і Росією не буде, повідомляє прес-служба Європейської комісії.

Згідно з повідомленням, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу провів телефонну розмову з Путіним.

Сторони відзначили свою згоду зі спільним висновком у тристоронніх переговорах у Брюсселі (Бельгія) 12 вересня.

«Президент Путін підтвердив, що не буде ніяких змін поточного двостороннього торговельного режиму між Росією і Україною», - інформує прес-служба, передають «Українські новини».

Сторони також обговорили енергетичну ситуацію і вирішили, що має відбутися тристороння зустріч на рівні міністрів. Росія має намір запропонувати дату заходу найближчим часом.

Крім того, Баррозу наголосив на необхідності повного виконання домовленостей про припинення вогню.

Сторони також погодилися, що ці кроки повинні сприяти політичному і мирному врегулюванню у повній повазі суверенітету і територіальної цілісності України.

Згідно з повідомленням прес-служби російського президента, під час телефонної розмови обговорено низку актуальних питань відносин Росії та Європейського Союзу.

«Особливу увагу приділено практичній реалізації досягнутої за підсумками тристоронніх консультацій у Брюсселі 12 вересня домовленості щодо відтермінування застосування Угоди про асоціацію України з ЄС до 1 січня 2016 року», - зазначили в прес-службі.

Сторони наголосили на важливості продовження діалогу щодо забезпечення безперебійного постачання російського газу в Європу через територію України.

«У ході обміну думками щодо врегулювання конфлікту в Україні Путін і Баррозу відзначили необхідність суворого дотримання режиму припинення вогню», - резюмували в Кремлі.

Нагадаємо, 12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС і РФ було досягнуто домовленості про відтермінування до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

РФ вважає, що домовленість про відтермінування імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС має бути оформлена актами Верховної Ради та Єврокомісії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом