Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 1602-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів». Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Наголошується, що закон має на меті гармонізацію законодавства України із законодавством ЄС у сфері безпеки та якості харчових продуктів, забезпечення високого рівня захисту здоров'я та інтересів споживачів, а також створення прозорих умов ведення господарської діяльності, підвищення конкурентоспроможності вітчизняних харчових продуктів і зменшення їх ціни.

Закон передбачає уточнення термінології, видів правопорушень та адекватності заходів покарання, створення єдиного контрольного органу в сфері безпеки харчових продуктів, скасування дозвільних документів і процедур, які відсутні в ЄС, впровадження європейських принципів регулювання ГМО, зокрема, в частині реєстрації ГМО джерел, а не продуктів, вироблених із них.

Нагадаємо, Порошенко 15 вересня також підписав Закон № 1648-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин», згідно з яким запроваджується обов'язкова ідентифікація та реєстрація в Єдиному державному реєстрі тварин усіх сільськогосподарських тварин.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом