Комендант резиденції «Межигір'я» Денис Тарахкотелик заявляє, що на території комплексу проживає 105 переселенців із зони проведення антитерористичної операції. Про це він сказав на прес-конференції.

«Раніше у нас там (в резиденції) проживало 80 переселенців, а тепер - 105», - повідомив він.

Зокрема, Тарахкотелик зазначив, що за шість місяців на території комплексу народилося 11 дітей.

Комендант також повідомив, що за цей час на території «Межигір'я» від відвідувачів було зібрано 5 652 тис. гривень благодійної допомоги, передають «Українські новини».

На оплату праці робітників та співробітників, які підтримують лад у резиденції, витрачено 640 тис. гривень, на паливо - 536 тис. гривень, на утримання переселенців - 542 тис. гривень.

Крім того, на допомогу бійцям АТО витрачено 1 934 тис. гривень.

Комендант зазначив, що громадські активісти побудували в «Межигір'ї» дитячий майданчик і каплицю.

Згідно з наданим описом на території комплексу нині знаходиться досить велика кількість тварин, зокрема 9 голів великої рогатої худоби, 26 свиней, 16 страусів, 190 голубів, 42 кролики та 7 антилоп.

Як раніше повідомляв ForUm, Державна виконавча служба Вишгородського районного управління юстиції спільно з працівниками прокуратури Київської області та представниками Кабінету Міністрів України провела виконавчі дії з повернення у державну власність земель резиденції колишнього президента Януковича «Межигір'я».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом