Воронезький обласний суд відхилив скаргу адвокатів на продовження громадянці України Надії Савченко строку її арешту до 30 жовтня.

Зокрема, суд погодився з доводами слідства, що у разі звільнення Савченко під заставу в 1 млн рублів, яку пропонували її адвокати, обвинувачена може зникнути і не з'явитися до суду, де проходитимуть слухання справи по суті, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Водночас захист Савченко наполіг на дослідженні в ході засідання письмових доказів обвинувачення, які, на його думку, доводять відсутність доказів слідства причетності української льотчиці до загибелі російських журналістів.

Нагадаємо, 27 серпня Радянський райсуд Воронежа ухвалив рішення про продовження строку утримання під вартою Савченко до 30 жовтня.

Як повідомляв ForUm, 31-річна українська льотчиця Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону «Айдар» і в червні потрапила у полон до незаконних збройних формувань. 8 липня вона опинилася у Воронезькому СІЗО. Савченко підозрюють у справі про вбивство російських журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка та Антона Волошина під Луганськом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

19