Національний банк України озвучує свою позицію вкрай невдало і сіє паніку на валютному ринку. Таку думку Forum'у висловив доктор економічних наук, професор, заслужений економіст Олексій Плотніков, коментуючи стан національної валюти і політику Нацбанку.

«Гривня досить нестійка - і ми це бачимо. А що стосується політики Нацбанку, то думаю: чим менше буде нинішній глава НБУ коментувати, тим краще буде гривні», - заявив він.

За словами Плотнікова, останній виступ глави НБУ Валерії Гонтарєвої негативно позначився на національній валюті. «Як тільки ми побачили певне заспокоєння - почули від глави НБУ більш негативні прогнози інфляції, більш негативний курс. Страшилки вона розповідає. Думаю, чим менше вона буде в цьому випадку коментувати ситуацію, тим краще почуватиметься гривня», - обурився він.

«НБУ має озвучувати якусь позицію. Але в цьому випадку він висловлює її вкрай невдало і сіє паніку на валютному ринку», - наголосив економіст.

Нагадаємо, 9 вересня в Києві на засіданні круглого столу під егідою Європейської Бізнес асоціації відбувся виступ глави НБУ Валерії Гонтарєвої, в ході якого вона поінформувала про головні причини курсових коливань і політику регулятора.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

333