Рішення відкласти до грудня 2015 року тимчасове застосування зони вільної торгівлі між Україною та ЄС ніяк не впливає на Угоду про асоціацію в цілому. Про це в Брюсселі заявила представник Європейської комісії Піа Аренкільде Хансен.

«Завтра буде ратифікація європейським та українським парламентами повної Угоди, включаючи поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі, як ми про це сказали в п'ятницю. Про що ми домовилися, так це про те, що буде відкладено тимчасове застосування. Це рішення не вплинуло на Угоду», - сказала вона.

При цьому Хансен висловила переконання, що прийняте в п'ятницю рішення не було зроблено під тиском Росії, але стало предметом тристоронніх домовленостей України, Росії та ЄС, повідомляє «УНІАН».

«Ми дали сторонам можливість для подальшої дискусії щодо стурбованості, яка була виражена Росією, в той же час підтримуючи стабілізацію України», - зазначила вона.

Крім того, в ЄК повідомили, що для продовження тарифних преференцій буде прийнято рішення за стандартною процедурою - це означає, що воно повинно бути прийнято Європейською Радою та Європейським парламентом.

Нагадаємо, 12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС і РФ була досягнута домовленість про відстрочення до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183