Співробітники міліції 14 вересня припинили сутичку між учасниками масових акцій на площі Свободи в Харкові, повідомляє прес-служба Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Харківській області.

Згідно з повідомленням, конфлікт виник між прихильниками федералізації України і представниками патріотичних громадських рухів Харкова.

«Співробітникам міліції в цій ситуації вдалося відвести агресивно налаштованих осіб від епіцентру подій і, таким чином, не допустити подальшої ескалації конфлікту», - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що близько сорока учасників масових заходів попрямували до Дзержинського райвідділу міліції, щоб висловити незгоду з діями правоохоронців, що врегулювали конфлікт між мітингувальниками.

«З метою стабілізації ситуації з громадянами спілкувалися заступник начальника слідчого відділу територіального підрозділу В'ячеслав Шевченко та радник начальника Головного управління МВС Олександр Сирота, що завірили активістів у тому, що цьому інциденту буде дана правова оцінка в рамках чинного законодавства України», - зазначає прес-служба.

Представникам громадськості повідомили, що на наступний день з ними готовий зустрітися і обговорити наявні проблеми начальник ГУ МВС у Харківській області Анатолій Дмитрієв.

Наразі ситуація в місті повністю контролюється органами правопорядку, резюмують правоохоронці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22