Прокуратурою Святошинського району Києва розпочала кримінальне провадження щодо посадових осіб комунального підприємства, які привласнили понад 1 млн грн бюджетних коштів, виділених на озеленення столиці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

Встановлено, що між КП з утримання зелених насаджень і двома столичними товариствами були укладені договори на виконання робіт з вертикального озеленення та квіткового оформлення на деяких об'єктах по проспекту Перемоги та Житомирському шосе.

Відзначається, що комунальники підписали акти приймання виконаних робіт, на підставі яких районним управлінням Державної казначейської служби перераховано приватним підприємствам понад 1 млн грн бюджетних коштів.

«Втім, як з'ясувалося, приватні підприємства, ніяких робіт з висадки дерев не виконували. Роботи з озеленення виконані працівниками комунального підприємства власними силами», - йдеться в повідомленні.

За вказаним фактом прокуратурою Святошинського району Києва до ЄРДР внесено відомості про кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом