Президент України Петро Порошенко і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель стурбовані випадками порушення режиму припинення вогню на Донбасі. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, вони заявили в ході телефонної розмови в неділю ввечері.

«Співрозмовники висловили стурбованість з приводу випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі, а також погодилися докласти подальших зусиль для мирного врегулювання ситуації», - йдеться в повідомленні.

У цьому контексті канцлер Німеччини підтримала важливість прийняття у вівторок Верховною Радою закону, який передбачає спеціальний статус для деяких районів Донецької та Луганської областей, і закону про амністію.

Також Порошенко і Меркель обговорили можливості продовження міжнародних переговорів у Нормандському форматі.

«Сторони також заторкнули питання тристоронніх переговорів у Брюсселі. Федеральний канцлер Німеччини привітала рішення про підтримку України з боку ЄС, яке було прийнято 12 вересня», - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську на зустрічі тристоронньої контактної групи був підписаний попередній протокол до угоди про припинення вогню на Донбасі.

Пізніше в той же день Президент України Петро Порошенко віддав наказ начальникові Генерального штабу Збройних сил припинити вогонь в зоні АТО з 18.00.

14 жовтня Донецька міськрада повідомляла про артобстрели у двох районах міста.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом