Сполучені Штати Америки, країни НАТО, а також їхні партнери готові мобілізувати всі сили для ізоляції Російської Федерації та підтримки незалежності і свободи України.

Про це президент США Барак Обама заявив на заході в Балтіморі зі збору коштів у фонд Демократичної партії.

«Завдяки лідируючій ролі США у цьому питанні ми бачили всі 28 країн-членів НАТО та партнерів, готових мобілізувати всі сили для ізоляції Росії й підтримки незалежності та свободи України», - сказав Обама.

Він також зазначив, що, підтримуючи Україну, США відстоюють основоположні міжнародні принципи та норми, а не свої геополітичні інтереси, передає «ИТАР-ТАСС».

«США не просто збираються стежити за тим, що відбувається, а продовжуватимуть докладати зусилля не тільки тому, що сама Україна зіткнулася із загрозою національної безпеки, але й тому, що Сполучені Штати мають намір відстоювати основоположні міжнародні принципи та норми», - підкреслив Обама.

При цьому він додав, що ситуація в Україні не створює прямих загроз для США.
«У нас дуже маленька торгівля з Україною, і геополітично цього немає... Те, що відбувається в Україні, не становить прямих загроз для нас», - резюмував президент США.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна, на думку Президента України Петра Порошенка, має стати головним союзником США за рамками НАТО.

А глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна йтиме до максимального зближення з НАТО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

566