Відтермінування з імплементацією положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС дозволить Україні відбудувати економіку після війни і перебудувати промисловість.

Про це заявив у ході роботи 11-ї щорічної міжнародної зустрічі «Ялтинська Європейська Стратегія» заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків.

«Що стосується відтермінування втілення Угоди про асоціацію. Зараз у нас багато говорять про це. Хтось один суперечливу заяву зробив, але ніхто не відкладає ратифікацію. Йдеться про імпорт з ЄС. Українським компаніям дають час пристосуватися. Структура економіки під час війни вимагає свіжого повітря, щоб відбудуватися, щоб відбудувати заводи. Нам потрібна пауза, щоб перебудуватися», - цитує Шимківа «УНІАН».

Як раніше повідомляв ForUm, 12 вересня Україна, Росія і ЄС погодилися відкласти тимчасове застосування зони вільної торгівлі Україна-ЄС до 31 грудня 2015 року. При цьому ЄС на цей період продовжить автономні торговельні заходи для українських товарів, забезпечивши їх доступ на європейський ринок.

Україна та Євросоюз підписали політичну частину Угоди про асоціацію 21 березня 2014 року, відклавши підписання її економічної частини, яка містить положення про створення зони вільної торгівлі, доти, коли в Україні буде обраний новий президент.

Після обрання президентом України Петро Порошенко підписав Угоду про асоціацію з ЄС в повному обсязі 27 червня. Планується, що Верховна Рада ратифікує Угоду про асоціацію з Європейським Союзом 16 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом