Європейський Союз погодився продовжити дію режиму автономних торговельних преференцій для українських експортерів до кінця 2015 року, повідомили Forum'у в прес-службі Міністерства закордонних справ України.

Відповідної домовленості було досягнуто в рамках брюссельської тристоронньої міністерської зустрічі у форматі Україна-ЄС-РФ.

«Це дозволить Україні повною мірою скористатися перевагами зони вільної торгівлі в рамках Угоди про асоціацію. Наші товаровиробники зможуть скористатися перевагами односторонніх преференцій ЄС й отримають додатковий час для пристосування до умов посиленої конкуренції в рамках ЗВТ Україна-ЄС», - йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства.

При цьому Україні вдасться зберегти баланс між реалізацією положень ЗВТ з ЄС та продовженням дії режиму вільної торгівлі з Росією в рамках Угоди про вільну торгівлю СНД.

Домовленості знімають навіть гіпотетичну стурбованість російської сторони, пов'язану з виконанням Угоди. Україна та ЄС погодилися також продовжити консультації з Російською Федерацією з питань торгівлі.

Як раніше повідомляв ForUm, для висвітлення одночасної ратифікації Верховною Радою та Європарламентом Угоди про асоціацію України з Європейським союзом 16 вересня буде організовано відеоконференцію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом