Росія з 1 листопада ухвалить симетричні захисні заходи, якщо Угода про асоціацію з Україною набуде чинності з цієї дати без урахування позиції РФ. Про це заявив глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв, який прибув у Брюссель, щоб обговорити з колегами з ЄС та України можливість зміни додатка до Угоди про Асоціацію України з ЄС.

«Якщо до нас не дослухаються наші партнери, то ми вживатимемо адекватних симетричних заходів. Якщо 17-18 вересня буде ратифікація, отже, з 1 листопада 2014 року Угода про асоціацію з усіма позиціями, які у нас викликають занепокоєння, набуде чинності, то рівно симетрично, з цієї ж дати ми введемо захисні заходи, а саме ті заходи, про які ми попередили наших колег», - заявив Улюкаєв, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Нагадаємо, раніше Улюкаєв повідомив, що Москва передала партнерам проект документа, що мінімізує стурбованості з приводу Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС.

27 серпня Улюкаєв заявив, що РФ сподівається змінити текст Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Європейський комісар з питань торгівлі Карел де Гюхт заявив, що текст Угоди про асоціацію між Україною та ЄС не підлягає змінам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

85