Останні події в українському політикумі чітко свідчать про розкол у команді влади. Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу висловив директор Інституту української політики Кость Богдаренко.

«Найімовірніше, Арсеній Яценюк вирішив йти на вибори у парламент окремо. Сьогодні можна говорити про те, що владна команда розкололася. За моїм прогнозом, найближчим часом Яценюк та його команда звинуватять Петра Порошенка в угодовстві, зраді національних інтересів і помилковості підписання мінських угод. Команда Яценюка прекрасно розуміє, що після виборів навряд чи залишиться при владі. Так що, впевнений, що ці люди робитимуть усе для того, щоб вибори не відбулися. Чим більше Порошенко говоритиме про необхідність миру, діалогу з південним сходом і вести переговори з Володимиром Путіним, тим більше це викликатиме роздратування і критику з боку Яценюка», - розповів експерт.

Не виключив Бондаренко також і впливу на позицію команди Яценюка Ігоря Коломойського і посла США в Україні Джефрри Пайєтта. «Крім того, що партія Яценюка буде орієнтована на воєнні дії на південному сході, вона також сповідуватиме проамериканську політику», - підкреслив фахівець.

Валентин Цимох , ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

947