ПАТ «Укргазвидобування» відкрило нове - Малокринківське нафтогазоносне родовище в Харківській області. Про це повідомляє прес-служба компанії.

«В результаті проведення геологорозвідувальних робіт ПАТ «Укргазвидобування» відкрила Малокринківське газоконденсатне родовище. Воно розташоване на території Шевченківського району Харківської області і відноситься до нафтогазоносного району Північного борту Дніпровсько-Донецької западини», - йдеться в повідомленні.

Продуктивність свердловини на родовищі становить близько 22 тис. куб. м на добу. Планується, що річний видобуток природного газу тут становитиме 6,5 млн куб. м на рік. Підтверджені запаси газу становлять 30 млн куб. м, перспективні ресурси - 230 млн куб. метрів.

При цьому, за результатами досліджень, проведених фахівцями Українського інституту природних газів, загальна оцінка запасів та ресурсів родовища становить близько 500 млн куб. метрів. Тому вже найближчим часом планується його подальша розвідка.

Зазначимо, що пошуково-розвідувальні роботи в цьому районі проводилися ще з 1990 р., у результаті чого була виявлена Гашинівськя структура, в рамках якої відкрито Гашинівське нафтове родовище.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

80