З початком виборчої кампанії громадські активісти Кіровоградщини відзначають почастішання спроб представників від членів колишньої біло-синьої команди Віктора Бойка та Сергія Ларіна використовувати грошовий ресурс та залишки адміністративного впливу в сільських районах області для отримання необхідних голосів у мажоритарних округах, пише інтернет-видання «Голос.ua».

За інформацією активістів, минулого тижня було проведено низку зустрічей з головами сільрад в Олександрівському, Вільшанському, Знам'янському, Онуфріївському та Світловодському районах області. За агітаційну роботу на користь висуванців ставлениками колишньої влади в селах пропонувалися суми від 10 000 грн, а агітаторам у селах - 100 гривень. Активісти підкреслюють, що в процес скуповування голосів також активно залучаються працівники соціальної сфери та сільські листоноші, які отримають по 100 гривень за кожен правильний голос.

Отримана активістами інформація свідчить, що колишні представники влади через своїх ставлеників місцевих органів планують масово скуповувати голоси виборців на майбутніх 26 жовтня вибори до Верховної Ради України.

У Кіровоградській області незалежними спостерігачами та представниками політичних партій і раніше фіксувалися факти масового скуповування голосів виборців на виборах. Зокрема у підкупі виборців викриті представники Партії регіонів, «Батьківщини», «УДАРу» та інших політичних сил у попередніх виборчих кампаніях. На парламентських виборах 2012 року в проміжному звіті місії Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ також зазначалося, що помічена «діяльність благодійних організацій, тісно пов’язаних з певними кандидатами, що надають виборцям матеріальні привілеї або послуги».

Довідка. Віктор Бойко, екс-глава Держкомрезерву (2005 р.), колишній народний депутат України від Кіровоградщини (2002-2006 рр.), у 2010 р. - президент Янукович призначив Бойка-міністром охорони навколишнього середовища. У вересні 2005 р. проти нього порушено кримінальну справу за ч.5 статті 191 ККУ за фактом привласнення 20 млн грн на посаді голови Держкомрезерву.

Сергій Ларін - колишній губернатор Кіровоградської обл. (2010-2013 рр.), екс-заступник Адміністрації президента Януковича (2013-2014 рр.), колишній член Політради Партії регіонів. Після перемоги Євромайдану очолив Партію розвитку України, куди увійшли колишні «регіонали».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом