Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що готовий сприяти якнайшвидшому проведенню зустрічі Президента України Петра Порошенка та президента РФ Володимира Путіна для зміцнення досягнутого минулого тижня перемир'я на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба французького президента за підсумками вчорашньої розмови Олланда з Порошенком.

«Щоб зміцнити домовленості в Мінську, президент сказав, що готовий якнайшвидше організувати спільно з канцлером Німеччини нову зустріч президентів Росії та України», - зазначає прес-служба.

Згідно з повідомленням, Олланд обговорив з Порошенком домовленості про перемир'я, досягнуті 5 вересня в Мінську, і засоби їх посилення, повідомляє «УНІАН».

Серед порушених під час розмови тем було дотримання умов припинення вогню, контроль над російсько-українським кордоном та звільнення заручників.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську на зустрічі тристоронньої контактної групи був підписаний попередній протокол до угоди про припинення вогню на Донбасі.

Пізніше того ж дня Президент України Петро Порошенко віддав наказ начальникові Генерального штабу Збройних сил припинити вогонь в зоні АТО з 18:00.

Петро Порошенко, який обраний Президентом України в травні, зустрічався з Путіним двічі: у червні цього року в Нормандії та в серпні у Мінську, уперше віч-на-віч.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом