У Жовтневому та Орджонікідзевському районах Харкова невідомі вночі пошкодили два пам'ятники Володимиру Леніну.

Про це, як повідомляє прес-служба Харківської міської ради, розповіли голови адміністрацій Орджонікідзевського та Жовтневого районів міста.

Згідно з повідомленням інциденти сталися в ніч з 11 на 12 вересня.

«Перший випадок був зафіксований камерою спостереження біля Орджонікідзевського районного суду. Невідомі під'їхали на автомобілі, накинули на пам'ятник трос, повалили його і через дві хвилини поїхали», - йдеться в повідомленні.

Міліція приїхала за викликом через п'ять хвилин після того, що сталося, але вже не застала хуліганів на місці.

За словами голови однієї з райадміністрацій Ольги Вельможної, пам'ятник дуже пошкоджений, зруйнована також тротуарна плитка, на яку він упав. Голова району запевнила, що пам'ятник буде повністю відновлений. Правоохоронці вилучили запис відеоспостереження, ведуться слідчі дії.

Другий випадок стався пізніше в Карповському саду в Жовтневому районі. За інформацією голови райдержадміністрації Тетяни Цибульник, знову пошкодили пам'ятник Леніну, який був відновлений лише два дні тому, вчора було завершене тільки фарбування. Вандали цього разу завдали набагато більшої шкоди. Голова райадміністрації запевнила, що пам'ятник знову буде доведений до належного стану найближчим часом.

Як повідомляв ForUm, у Харкові в ніч з 24 на 25 серпня невідомі знищили три пам'ятники Леніну. Пізніше мер міста Геннадій Кернес пообіцяв відновити їх.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32