У ході зустрічі міністра фінансів України Олександра Шлапака з першим віце-президентом Європейського банку реконструкції і розвитку Філіпом Беннеттом 11 вересня були визначені основні напрями співпраці.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Так, серед пріоритетних напрямів були виділені банківський сектор, енергетика та відновлення східних регіонів України.

«Одне з найважливіших питань на найближчий час - це міцність нашого банківського сектору. Проблеми значної частини українських банків є як об'єктивні - це відтік вкладників, зокрема у зв'язку з бойовими діями на сході, так і суб'єктивні - неефективний менеджмент. Прихід такого солідного партнера (як ЄБРР. - Ред.) дозволив би нам зміцнити сектор», - пояснив Шлапак.

Згідно з повідомленням другим напрямом, який потребує підтримки, є енергетика. Шлапак підкреслив, що Україна зацікавлена у фінансовій підтримці ЄБРР спільно з іншими міжнародними фінансовими інституціями інвестиційних проектів в енергетичному секторі, зокрема пов'язаних з модернізацією газотранспортної системи.

«Ми зацікавлені у якнайшвидшому підписанні угод за проектом «Модернізація і реконструкція магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород», - сказав міністр.

Окремо Олександр Шлапак зупинився і на питанні відновлення інфраструктури східних територій України, де триває антитерористична операція.

«Нам потрібна допомога наших партнерів у відновленні сходу України, який дуже постраждав у ході війни. Тут нам дуже потрібна оперативна допомога - відновити інфраструктуру, школи, лікарні тощо», - пояснив міністр фінансів.

У свою чергу перший віце-президент ЄБРР зазначив, що однією з важливих причин для зустрічі в Києві є те, що наступного тижня відбудеться засідання Ради директорів ЄБРР і важливо мати повну інформацію про досягнення та пріоритетні напрямки України. Беннетт також висловив сподівання, що результатом буде рішення про подальшу підтримку України з боку банківських інституцій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом