Президент Європейського парламенту Мартін Шульц закликає всі сторони на сході України утримуватися від розпалювання війни. Про це він сказав під час відкриття 11-ї щорічної конференції «Ялтинська європейська стратегія» в Києві.

«Кризу не вирішити воєнними заходами... Всім сторонам потрібно утримуватися від розпалювання війни і підбурювальної риторики», - сказав Шульц.

На його думку, в Україні сьогодні відбувається боротьба між утвердженням демократії з одного боку та залякуванням з порушенням індивідуальних свобод - з іншого.

Разом із тим він зазначив, що міжнародне співтовариство має докласти максимум зусиль, щоб знайти розв’язання ситуації в Україні з повагою її суверенітету, повідомляють «Українські новини».

Також він вважає, що до цього процесу має бути залучена Росія, оскільки без її участі досягти політичного розв’язання ситуації на сході України не вдасться.

Він нагадав, що міжнародне співтовариство неодноразово запроваджувало санкції проти Росії і готове продовжувати цей шлях.

Але разом із тим він упевнений, що, якщо Росія посприяє врегулюванню ситуації, раніше запроваджені санкції можуть бути переглянуті.

Нагадаємо, 12 вересня чергові санкції Євросоюзу щодо Росії набули чинності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом