Люди у формі СБУ захопили будівлю підприємства «Мега-Поліграф».

Як розповів кореспондентові Forum'у адвокат керівника «Мега-Поліграф» Олексій Хмельницький, захоплення відбулося о 10 годині, при цьому група людей, які не представилися, вибила вхідні двері, не пояснивши причину своїх дій.

«Тільки через півтори години нам показали постанову Печерського районного суду, згідно з якою дозволявся обшук нежитлового приміщення, яке займає підприємство «Мега-Поліграф», - сказав Хмельницький.

Згідно з постановою, мета обшуку - «знайти бухгалтерську та юридичну документацію, в якій містяться дані про господарську діяльність ТОВ «Мега-Поліграф» у зв'язку з наданням послуг мас медіа. При цьому юрист підкреслив, що компанія «Мега-Поліграф» не порушила ніяких законодавчих норм України.

«Наше підприємство друкує «Урядовий кур'єр», «Голос України», «Бульвар» і в тому числі газету «Вести». У нас з ними укладено договір. Ніяких ліцензій і судових заборон на друк газети «Вести» ми не отримували», - зазначив Хмельницький.

На даний момент у будівлі перебувають 25-30 працівників СБУ, які вилучають апаратуру підприємства, при цьому ознайомитися з протоколами вилучення не дають. Кілька машин уже виїхали і невідомо, що вони вивезли.

Через перешкоджання роботі підприємства в друк не вийшли 14 видань, у тому числі тижневик «2000», «Спорт-експрес», «Неделя», «Урядовий кур'єр», «Голос України», «Факти», «Вести».

Колектив підприємства чекає подальшого розвитку подій.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

12680