Компанія «Київенерго» більш ніж на 75% підготувала енергетичне господарство столиці до опалювального сезону 2014/2015 рр. Про це стало відомо сьогодні, 11 вересня, під час ознайомлення керівництва компанії з реконструйованою електропідстанцією «Оленівська».

Основні роботи з підготовки до осінньо-зимового періоду в енергетичному господарстві включають капітальні ремонти та реконструкції підстанцій 110/35 кВ, розподільних пунктів (РП) 10 кВ і трансформаторних підстанцій (ТП) 10 0,4 кВ, кабельних та повітряних ліній електропередачі 110-0,4 кВ та ін.

Загальний обсяг інвестицій на виконання зазначених заходів, за даними «Київенерго», у 2014 році становитиме близько 250 млн грн, передає «УНІАН».

Станом на 1 вересня 2014 року проведено комплекс робіт з реконструкції обладнання підстанцій 110 кВ, зокрема «Оленівської» (Подільський р-н), «Вулкан» (Дарницький р-н), «Дніпровської» (Голосіївський р-н) та «Вигурівщина» (Деснянський р-н). До кінця року планується закінчити роботи з реконструкції на підстанціях 110 кВ «Оболонь» (Оболонський р-н), «Вокзальна» (Шевченківський р-н), «Станкозаводська» (Святошинський р-н).

Стосовно підстанції «Оленівська», гендиректор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко нагадав, що вона була введена в експлуатацію у 1974 році. Сьогодні підстанція є основним джерелом електропостачання Подільського району й частково центральної частини міста Києва.

Нагадаємо, у зв'язку з економією газу опалювальний сезон у Києві може розпочатися з 1 листопада 2014 року і закінчитися 1 березня 2015 року.

Як раніше повідомляв ForUm, для проходження осінньо-зимового періоду урядом України прийнято рішення про скорочення обсягів постачання газу промисловим споживачам та підприємствам теплокомуненерго в опалювальному сезоні 2014-2015 рр. на 30%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом