Треба не ходити по домівках чиновників, а контролювати їхні витрати. Таку думку Forum'у висловила народний депутат України (група «За мир і стабільність») Віталіна Дзоз.

За словами політика, незрозуміло, що взагалі означає поняття «моніторинг рівня життя чиновників». «Хто конкретно перевірятиме держслужбовців? Державна служба контролю за рівнем життя чиновників? Погодьтеся, це навіть звучить якось нерозумно. Але, схоже, в Україні і таке відомство може з'явитися», - переконана Дзоз.

Нардеп упевнена, що корупцію у вищих ешелонах влади не побороти перевірками в будинках держслужбовців.

«Безумовно, перевірки «по домівках» - це захід неефективний. Дізнатися, скільки людина витрачає за день, які її реальні доходи та майно, можуть тільки спецслужби. Нечисті на руку чиновники завжди знайдуть спосіб ухилитися від сплати податків, від опублікування правдивих даних про своє майно та доходи. У декларації такий чиновник вказує одне, а справжня власність нерідко оформлена на родичів або підставних осіб», - переконана політик.

Дзоз бачить лише один вихід із ситуації - впровадити поправки до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» й зобов'язати чиновників декларувати не тільки доходи, але і великі витрати. «В іншому разі - ідея боротьби з корупцією у вищих органах влади знову стане черговим популізмом нової влади», - попередила вона.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45