Проведення моніторингу рівня життя чиновників передбачає створення ще одного контролюючого органу і спрямоване лише на передвиборний період. Таку думку в коментарі Forum'у висловив перший заступник голови Комітету ВРУ з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією, народний депутат Геннадій Москаль.

«Коли чекати в гості моніторинговий комітет? Хоч сьогодні нехай приходять, і ЗМІ візьмуть. Буду чекати. У будь-який час нехай приходять... Ой! Це все вибори. Того, кого не хочуть пропустити, перевірять, раптом хтось задекларував дві корови, а у нього - три. Про що ви говорите? Чому перед виборами усе всерйоз сприймаєте?», - зазначив він.

Парламентарій також звернув увагу, що ініціатива проводити моніторинг передбачає, що потрібно буде набрати інспекторів. «Тут ми кричимо, що потрібно скорочувати кількість контролюючих органів і відразу ж збільшуємо», - зауважив нардеп.

Також Москаль сумнівається, що моніторинг зможе виявити зловживання. «Не такі вже держслужбовці дурні. Якщо у когось щось є, то записане на «ліву» фірму, далеких родичів. Маса способів є. Можна цілий посібник видати «Як піти навіть від грізного моніторингового комітету, створеного напередодні виборів». Щоправда, після виборів він уже не знадобиться. Після виборів уже ніхто по домівках ходити не буде», - сказав він.

«Ось чому такі гасла сьогодні? Ви зрозумійте, сьогодні немає до чого закликати, немає з ким боротися. Гасла «Юлі волю», «Зека геть!», «Банду геть!» уже немає. Кого сьогодні «Геть!»? Потрібні нові гасла. Придумаєте політикам гасло, яке підтримає все суспільство, і політики його підхоплять», - запропонував Москаль.

Крім того, нардеп вважає, що заяви та ініціативи напередодні виборів не варто сприймати серйозно. «Сьогодні вибори перетворили на комедійне дійство, і головне - хто кого перехитрить, хто здивує більше різними ідеями, що не підкуповують новизною. До 26 жовтня ми ще почуємо! Ставтеся до цього скептично та з іронією», - закликав політик.

Як повідомляв ForUm, ініціюється введення процедури моніторингу рівня життя державних службовців І-III категорій. За словами прем'єр-міністра Яценюка, «тепер до чиновників додому будуть приходити інспектори і перевіряти, як вони живуть».

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194